Avrupa Komisyonu tarafından hibe ile desteklenen ''Influence YOUth (I-YOUth)'' adlı AB gençlik projesinin toplantısı İspanya, İtalya, Rusya Federasyonu ve Romanya’dan gelen proje ortakları ile Acıgöl Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Projeden sorumlu İngilizce Öğretmeni Fitnat Tavacı tarafından “Gençler Arasında Radikalleşmenin ve Şiddet Kullanımının Önlenmesi” üzerine hazırlanan ve 2 yıl sürecek olan Erasmus+ KA205 stratejik ortaklıklar projesi kapsamında düzenlenen açılış programına Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Acıgöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Çakar, Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atabey, Acıgöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Caner Ertaş ve Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi Müdürü Zeynel Kolutek katıldı.

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş yaptığı açıklamada, “Radikalleşme ve buna bağlı olarak şiddet kullanımı, Avrupa'da ve komşu bölgelerde giderek artan bir endişe konusu haline geldi. Göçmenlere ve mültecilere yönelik saldırılar, propaganda ve şiddet içeren yabancı düşmanlığı ve nefret suçlarında dikkate değer bir artış oldu. Ortaya çıkan tüm bu endişeler, sorunun temel nedenlerini belirlemek ve ele almak için gençlerle çalışma ihtiyacının altını çizmiştir. Projemiz ile aşırılık ve radikalleşmeyi engellemenin yanı sıra gençlerin direncini güçlendirmeye, marjinalleşmeyi önlemeye, eşitliği teşvik etmeye, alternatifleri vurgulamaya ve yaşadıkları topluma uyumlarını sağlamaya katkı sağlanacaktır.  Bu doğrultuda Proje Koordinatörü Fitnat Tavacı’ya kurumlarımıza sağladığı özverili çalışmaları ve değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

Toplantı programı kapsamında Acıgöl Kaymakamı Salih Kaya proje katılımcılarını makamında ağırladı. Acıgöl Kaymakamlığı başta olmak üzere Acıgöl’deki diğer kamu kurumlarına da makam ziyaretleri gerçekleştirildi. Projenin sosyal ve kültürel faaliyetleri çerçevesinde Nevşehir ili, Kapadokya bölgesi ve müze gezileri düzenlendi. Hareketliliğin son gününde katılımcılara sertifikaları ve hediyeleri verildi.

Projenin bir sonraki toplantısı İtalya’nın Sassari kentinde yapılacak. Ardından İspanya, Rusya Federasyonu ve Türkiye’de çoğaltıcı etkinlikler düzenlenecek. Projenin kapanış toplantısı İspanya’nın Irun kentinde gerçekleştirilecek.

Proje ile radikalleşme riski altındaki gençleri eleştirel düşünmeye teşvik etmeyi ve radikalleşme olgusunu önlemeyi amaçlayan verimli araçlar ve metodolojiler geliştirilecek. Her ortak ülkede yerel ve göçmen gençlerin katılımıyla yerel etkinlikler ve seminerler düzenlenecek, araç seti ve web platformu oluşturulacak.