Kutlama törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Eşi Songül Aktaş, Acıgöl Kaymakam Vekili Ömer Tuğrul Kundakçı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Uğur Çatkılı, okul idarecileri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte birinci sınıf öğrencileri okuma-yazma öğrenimini tamamlamanın sevinciyle okuma bayramı yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan program, Okuma Bayramı´nda birinci sınıf öğrencileri yıl boyunca öğrendikleri okuma yazma becerisini sergiledi. Öğrenciler, etkinlikte, öğretmenleri öncülüğünde hazırladıkları şiir ve müzikli oyun gösterilerini sundu.

Vali İlhami Aktaş, Bugün güzel bir gün. Evlatlarımızın olması, yaşaması, büyümesi o anlamda eğitim hayatına katılması da çok önemli. Bugün evlatlarımızın eğitim-öğretime başlangıcında, okuma-yazmayı öğrenmenin en temel günü. Anne babalar olarak sizleri, çocuklarımızı kutluyorum” dedi.

Vali Aktaş, etkinlik sonunda Okuma Bayramı etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.