Nevşehir Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünün İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün yazısına istinaden Acıgöl İlçesi Merkez, Kasaba ve Köylerinde son bir yıl içerisinde uyuşturucu ile mücadeleye yönelik yürütülen faaliyet/çalışmalar ile alınan önlemlerin değerlendirilmesi; ayrıca ilçe bünyesinde yürütülen faaliyetlerin değerlendirilmesi ve 2019 yılında yapılacak çalışmalar için eylem planının oluşturulması amacıyla İlçe Kaymakam Vekili İsmail Erdoğan Başkanlığında, İlçe Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü, İlçe Devlet Hastanesi Sorumlu Tabibi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürünün iştiraki ile Kaymakamlık Toplantı Salonunda toplanıldı.

Açılış Konuşması İlçe Kaymakamı İsmail Erdoğan tarafından yapıldı;

Erdoğan, “Toplumun sağlığını, huzurunu, geleceğini, istikbalimizi tehdit eden uyuşturucu ile etkin bir şekilde mücadele ediyoruz. Uyuşturucunun arzı ile birlikte talebinin ortadan kaldırılması, bağımlıların tedavisi, rehabilitasyon ve topluma kazandırılması, bu konuda duyarlılık, farkındalık yaratılması, toplumsal bilincin oluşturulması için büyük hassasiyetle tüm paydaşların çalışma göstermesi gerekiyor. Kurulumuzun görevleri arasında uyuşturucu ile mücadelenin yanı sıra, alkol bağımlılığı ile mücadele, tütün bağımlılığı ile mücadele, davranışsal Bağımlılıklar (Teknoloji ve Kumar Bağımlılığı) da bulunmaktadır.

Uyuşturucu, toplumların bugününü ve yarınını tehdit eden, özellikle genç kuşakları esir alan çok katmanlı, çok boyutlu bir sorun haline dönüşmüş vaziyette maalesef bireyin ruh ve beden sağlığında açtığı derin yaralar yanında, toplum bünyesinde de tahribatlara neden olan uyuşturucu kullanımına bağlı asayiş sorunları, ekonomik ve sosyal sıkıntılar da artıyor.

Uyuşturucuyla ve diğer bağımlılık yaratan maddelerle mücadele sadece belli birimlerin işi değildir. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın dayanışma ve seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekiyor” dedi.