Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde, belediye yetkililerinin çöp toplama aracı ile sokak köpeklerini toplayıp itlaf ettikleri iddiasıyla sosyal medyada yayınlanan görüntünün ardından Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, basın açıklaması yaptı.

Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Ertaş, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Olayın, ilçedeki bazı vatandaşların belediyeye saldırgan bir sokak köpeği olduğu yönündeki ihbarının ardından yaşandığını aktaran Ertaş, eski bir çöp aracının ilçede sokak hayvanlarını toplamak amacıyla kullanıldığını, görüntüdeki köpeğin itlafının söz konusu olmadığını ifade etti.

Ekibin köpeği yakalamadaki usullerini tasvip etmediklerini kaydeden Ertaş, görevliler hakkında idari soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Ertaş şöyle konuştu:

"Böyle bir konuyla gündeme gelmekten dolayı üzgünüz. Olayın gerçekleştiği gün birkaç vatandaşımız bir sokak köpeğinin saldırgan tavırlar sergilediği yönünde ihbarda bulunmuş. Görevlilerce vatandaşın rahatsızlığını gidermek amacıyla yakalama aparatı ile köpek yakalanıp araca konulmuştur. Köpeğin üzerindeki ufak yaralar belediyede tedavi edilip, yemek yedirilip ilçenin başka bir yerine bırakılmıştır. O araç çöp toplama aracı değildir. Belediyemizin imkanları çerçevesinde köpek toplama aracı olarak kullanıyoruz. Kanunen sokak hayvanlarını kapalı araçla toplamak gerekiyor. Görüntüde hayvan presleniyor gibi algı oluşturuluyor ama yakalanan köpek kapak kapatılırken dışarı çıkmak istediği için hayvan yakalama aparatı ile ayaklarının zarar görmesin diye kurtarılması için yapılıyor. Biz yakalama ile ilgili usulü tasvip etmiyoruz, bu nedenle gerekli idari soruşturma başlatıldı."

Toplantının ardından Ertaş, gazetecilere belediye oto parkında bekletilen aracı göstererek, nasıl kullanıldığı konusunda bilgi verdi.