AFRİN´DE GÖRÜCÜYE ÇIKMAK
Ali İhsan TOSUN

www.edbalice.blogspot.com.tr

Türk Ordusu “dosta güven, düşmana korku vermek” amacıyla Türkiye´nin bekâsı için “teröristleri yok edene kadar” 20 Ocak saat 17 itibariyle “Afrin´de görücüye” çıkmıştır.  İkinci gün saat 11:05´te ise kara harekatına başlamıştır.

@ @ @

Türk Ordusu´nun yaptığı bütün hareketler dünya kamuoyu tarafından dikkatle izlenmektedir. Alacağı başarı dostu sevindirecek, düşmanı üzecektir. Bu bizim için önemli bir fırsattır.

@ @ @

Tarih tekerrür ediyor gibi. 1950´li yıllardan itibaren Rumlar Kıbrıs´ta katliama başladılar. Bu yüzden 1955´te İstanbul´da halk galeyana gelerek İstanbul´da Rumlara ait işyerleri tahrip edildi. Rumlar yine durmadılar, 1974´te “Kıbrıs Barış Harekâtı” yapıldı, soydaşlarımızı kurtarmak için.

Başbakan Bülent Ecevit İngiltere´ye gitti, “garantör” devlet olmaları hasebiyle. Görüşmelerden netice alamayınca Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan´a “Ayşe Tatile Çıksın” şifresini gönderdi. Çünkü bıçak kemiğe dayanmıştı. Türkiye kararlıydı. Erbakan harekâtı başlattı.  

O günleri televizyon ekranından seyrettik. Yiğitlerimizin cesareti göz doldurdu. O gün de binlerce kişi orduya katılmak için askerlik şubelerine koştular. Bu gün de Afrin için askerlik şubelerine koşan bir çok vatandaşlarımızı gördük televizyon ekranlarında!... Hem Afrin´li dindaşlarımızın hem de ülkemizin bekâsı için.

@ @ @

Yunanistan bunu hep yapıyor. Ne zaman ülkemizin başı derde girse, savaşı çağrıştıracak davranışlarda bulunuyor.

Özal döneminde “karasularını 12 mil”e çıkararak savaşa neden olacak davranışta bulunmuştu. Özal´ın kararlılığıyla geri adım atmak zorunda kaldı.

Çiller zamanında Ege´deki “Kardak Kayalıklarını” işgale kaktı. “SAS” ve “SAT” komandolarımızın başarılı operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

 Ege Denizi´nde Kardak Kayalıklarını yeniden işgal amaçlı bildiri yayınladılar. Yunan hücumbotu Türk karasularına girdi, hücumbotumuza sürterek it dalaşı yaptı. Çünkü Türkiye´nin terörle başının belada olduğunu biliyordu.

Allah´ın izniyle Afrin Operasyonuyla bu beladan da kurtulacağız.

@ @ @

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan´a gitti “Türkiye´nin başındaki terör belasını” anlatmak için. Hem de “Batı Trakya´da soydaşlarımıza yapılan zulmü engellemek” amacıyla. Lozan´dan doğan haklarımızı hatırlattı. Çözüm umarken Yunan Başbakanı Çipras; “Sevr´le karşılık verdi. Bu bizim için ders olmalı. Demek ki; dünya hala Sevr´i düşünüyor.

Uyanık olmalıyız. Türkiye´nin bekâsı için “birlik” olmalıyız.

Türkiye herhangi bir güçlü ülke ile savaşa girsin fırsat kollayan birçok düşman ülke Türkiye´nin başına çullanacak!...  “Avrupa´nın şımarık oğlanı Yunanistan” Batı Trakya´dan, Ege´den; Rumlar Kıbrıs´tan saldırıya geçebilir.

@ @ @

Pastadan en büyük payı almak için iyi ki milletler arası rekabet var.

@ @ @

Türk Ordusu Afrin´de görücüye çıktı. İnancımızdan kaynaklanan “savaş ilkeleri”ni en iyi şekilde yerine getirmeli. Teröristleri yok ederken sivil vatandaşlara merhametli davranmalı. Katliam amaçlı operasyon yapmadığını ispatlamalıdır.

Gücünü ve cesaretini tüm dünyaya göstermeli ki bir daha Türkiye ile savaşma cesareti bulamasınlar.

Her zaman söylediğimiz bir söz var: “Savaşta şehit olmak kadar barışta da bu ülke için çalışmak aynı kutsallıktadır.”

@ @ @

Şimdi Birlik Zamanı!...

Hiç kimse “maddi çıkar” peşinde koşmamalı!... Ülkenin “Bekâsını” Düşünmeli!...

 Herkes Başkomutan´ın Etrafında Toplanmalı!...

Çünkü Mermeri Eriten Suyun Gücü Değil, Sürekliliğidir

Zamanı geri getiremeyiz!... “Keşke” dememek için “ ya bugün, ya hiç!...”