Alınan bilgiye göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü il merkezi ve ilçelerde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yaptı.

Asayiş Şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışmada,  “cebir, tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan hakkında kesinleşmiş 3 yıl 4 ay hapis cezası olan İ.M. ve “çocukları fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek” suçundan hakkında kesinleşmiş 10 yıl 5 ay hapis cezası olan V.Ö. gözaltına alındı.

Şahıslar sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Borçlunun ödeme şartını ihlal” suçundan C.E. “nafaka hükümlerine uymamak” suçundan M.A, “dolandırıcılık” suçundan S.A, “güveni kötüye kullanma” suçundan M.E, “basit yaralama” suçundan Ş.K. ve “silahla tehdit” suçundan E.E. de gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Acıgöl’de yapılan çalışmalarda ise “basit yaralama” suçundan U.K, “basit yaralama” suçundan E.K. ve “5607 sayılı kanuna muhalefet” suçundan Y.G. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda da “sistemdeki verileri bozma ve yok etme” sucundan H.A.S. yakalanarak Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi, “borçlunun ödeme şartını ihlal” suçundan E.A. serbest bırakıldı, “beyandan sonra mal kazanç artışı bildirmemek”  suçundan aranan M.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Derinkuyu İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmada ise “nafaka hükümlerine uymamak” suçundan A.K. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Ürgüp’te de “reşit olmayanla cinsel ilişki” suçundan M.K. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. “Borçlunun ödeme şartını ihlali” suçundan aranan V.S. ve H.Ş. ise yakalanarak jandarma ekiplerine teslim edildi.

Kozaklı’da ise “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçundan H.Ü. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.