Alınan bilgiye göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, aranan şahıslara yönelik çalışma yaptı.

Yapılan çalışma sonucunda; Avanos Asliye Ceza Mahkemesince " Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma " suçundan  4 yıl 12 ay hapis cezası ile aranan Y.Ü. , Nevşehir Adli Makamlarınca 'Yaralama' suçundan  1 yıl  7 ay 15 gün hapis cezası ile aranan İ.C., 'Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma' suçundan  5 ay hapis cezası ile aranan C.T. ve 'Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan, Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak' suçlarından ve Ürgüp Adli Makamlarınca "Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak' suçundan toplam  3 yıl  6 ay 15 gün hapis cezası ile aranan B.A. polis ekipleri tarafından yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şahıslar tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.