Alınan bilgiye göre, Avanos’ta polisler devriye görevi yaparken Karaseki Mahallesi Vericiler mevkisinde durumundan şüphelenerek kontrol ettikleri araç içeresinde bulunan 1 şahıs ve aracında yapılan kontrolde defter kağıdı içerisinde, 2,6 gram esrar olduğu tespit edildi.

Avanos Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama ve el koyma kararı gereğince yapılan aramada ise şahsın üzerinde, kesici kısmı 11 cm, kabza kısmı 11,5 cm toplam uzunluğu 22.5 cm olan bıçak, aracında yapılan aramada 1 adet poşet içerisinde 20,5 gram esrar olmak üzere toplamda 23,1 gram esrar maddesine,1 adet kutu içeresinde OCB kağıdına el konuldu.

Şüpheli Şahıs hakkında kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçundan adli işlem, ayrıca 5326 Sayılı kabahatler kanunu 32.madde emre aykırı davranış suçundan 320 lira idari para cezası uygulandı.

Gülşehir’de Sadabat Parkı içerisinde bulunan Düğün Salonunda esrar içildiği ihbarı üzerine; Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda bahse konu adreste yapılan aramada; kağıda sarılı vaziyette 10,38 gram esrar tohumu ve esrar içmede kullanıldığı düşünülen kesik haldeki pet şişe ele geçirildi.

Şüpheli iki şahıs hakkında kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçlarından adli işlem yapıldı.