Nevşehir Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde yapılan E-MTSK (Elektronik Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları) sınavında elektronik cihazlarla kopya çektiği tespit edilen ve hakkında “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan adli işlem başlatılan S.B.’ye yardım eden şahısların yakalanmasına yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesince çalışma yapıldı.

Yapılan çalışma sonucunda F.K. isimli şahıs üzerinde kopya çekmekte kullandığı 1 adet kamera, 1 adet hoparlör, 1 adet kulaklık, 1 adet wifi cihazı ve 1 adet korse ile birlikte yakalandı.

F.K.’nin alınan ifadesinde kendisine para karşılığı bu kopya düzeneğini hazırlayıp üzerine yerleştiren şahsın eşkalini vermesi üzerine bir AVM’ içerisinde Z.T. isimli şahıs yakalandı.

Z.T.’nin kopya çekmekte kullanılmak üzere başka cihazlarında konakladığı otelde bulunduğunu söylemesi üzerine 1 adet wifi dağıtıcı, 1 adet bağlantı kurmaya yarayan cihaz, 1 adet kulak içerisine takılan cihaz, 1 adet cımbız, 4 adet kulaklık pili, 1 adet görüntü sağladığı değerlendirilen aparat, 1 adet makas, 1 adet powerbank, 1 adet kulaklık ve 1 adet korse ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve ifadeleri alındıktan sonra mevcutlu olarak Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şahıslar hakkında adli kontrol şartı kararı verildi.