Alınan bilgiye göre, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünde bir dönem silahlı faaliyet yürüttüğü tespit edilen ve işçi olarak çalışan Suriye uyruklu A.E.V, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın ikametinde yapılan aramada ait dijital materyale el konuldu.

Öte yandan Suriye uyruklu R.M. isimli şahsın Jandarma Karakol Komutanlığına yapmış olduğu müracaat ile eski eşi olan Suriye uyruklu M.M.A.M. isimli şahsın DEAŞ terör örgütü üyesi olduğunu söylemesi üzerine Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla şahısın ikametinde Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğinin arama kararına istinaden arama yapıldı.

Yapılan aramada, 1 adet kurusıkı tabanca ile dijital materyallere el konuldu. Şahıs gözaltına alındı.

Her iki şahıs da “Kamu düzeni ve kamu güvenliği açısından tehdit oluşturabileceğinden” Nevşehir Göç İdaresi Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yurt dışı işlemlerin yapılması için Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce soruşturma başlatıldı.