Alınan bilgiye göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü resmi ve sivil ekipleri gençleri zehirleyen ve terör örgütlerine mali kaynak sağlayan uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışma yaptı.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde yapılan çalışmada, başka bir ilden Nevşehir’e uyuşturucu getirerek ticaretini yapacağı yönünde elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda takibe alınan otobüsten, Kaymaklı beldesinde ışıklı kavşakta inen  M.A.A.’nın şişme montunun iç cebinde alüminyum folyo paketi içerisinde 2 ayrı parça halinde 7,55 gram ve 0,29 gram gelen eroin ele geçirdi. Aynı otobüste B.T. isimli şahsın üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada ise 9 parça halinde satışa hazır 9,64 gram eroin ele geçirildi.

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından, Karasoku Mahallesi Nar Caddesi üzerinde bir apartmanın altında şüphelendikleri Afganistan uyruklu A.R. isimli şahsın pantolonunun cebinde şişkinlik olduğu fark edilerek yapılan kontrolde 24.93 gr metamfetamin ele geçirildi.

M.A.A.  B.T. ve A.R. , Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” suçundan tutuklanarak Nevşehir Cezaevine teslim edildi.