Alınan bilgiye göre, yapılan çalışmalar kapsamında şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yaptıkları çalışmalarda, Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde durumundan şüphelenilen araç ve sürücüsü Ş.A.’ın yapılan kontrolünde, paspas üzerinde 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile 3’ü tüfek içine olmak üzere 9 adet fişek, aynı aracın arka sol paspas üzerinde alüminyum folyoya sarılı vaziyette ayrı ayrı fişeklenmiş yaklaşık 5,47 gram metamfetamin ile 0.27 gram bonzai ele geçirildi.

Şahıs hakkında “Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet etmek” ve “Uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Bekdik Mahallesinde durumundan şüphelenerek durdurulan R.D. isimli şahsın yapılan GBT sorgulamasında  Nevşehir 2. Asliye Ceza Mahkemesince “Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi ” suçundan arandığı, ayrıca şahsın yapılan kaba üst yoklamasında 1 adet bıçak ile şahsın sol el avuç içerisinde tuttuğu 0.40 gram dara ağırlığı bulunan bonzai ele geçirildi.

Hakkında “Uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” suçlarından soruşturma başlatılan R.D’ye sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği içim tutanak tutuldu.

Öte yandan Kayaşehir Kavşağında, F.H. ve F.S. isimli şahısların araçlarında ve üzerlerinde yapılan kontrolde, paspas altında 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve tüfeğin içerisinde 4 adet dolu kartuş, bagajda 1 adet kütüklük içerisinde 29 adet dolu kartuş,  üzerlerinde 2 adet bıçak, 11 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Silahlar geçici olarak muhafaza altına alınarak, şahıslar hakkında “Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet etmek” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Şahıslara sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri için de tutanak tutuldu.