Yılmaz açıklamasında müdürlük olarak ramazan ayında denetimlerin sıklaştırıldığını hafta sonları ve geceleri de denetimlerin yapıldığını belirterek, bu denetimler için gerekli ekiplerin oluşturulduğunu söyledi.

Vatandaşların ürün alırken etiketli ve ambalajlı olan ürünlerden almasını isteyen İl Müdürü Yılmaz, şikâyetlerin 174 alo gıda hattına yapılmasını istedi.

Yılmaz açıklamasının devamında ?Ramazan ayına hazırlık olarak il merkezinde ve ilçe merkezlerinde ekipler oluşturduk. Hafta sonu ve gece üretim yapan yerlerin de denetimlerini sağlamak üzere ekiplerimiz var.

Bu ekipler sürekli denetime çıkmaktadırlar? dedi. Müdür Yılmaz açıklamalarının sonunda ?Vatandaşlarımız açıkta satılıp ne olduğu belli olmayan, etiketi olmayan, hangi firma tarafından üretildiği belli olmayan ve uygun olmayan şartlarda satılmayan ürünleri almasın.

Satılıyor ise büyük risk. Biz denetimlerimizde buna da dikkat ediyoruz. Fakat üretici firması belliyse, ambalajlıysa ya da nereden gelip nereye gittiği belliyse ürünün bu noktada sıkıntı olmayabilir. Fakat ramazan ayını fırsat bilen bazı esnafımız belki uygun olmayan şartlarda açıkta ürün satarsa bu sağlık bilgisi şartlarına uygun olmadığından dolayı sıkıntı olabilir.

Denetimlerimizde bunlara dikkat ediyoruz ve gerekli uyarılarımızı akabinde de cezai işlemleri uygulayacağız. Vatandaşlarımızdan şunu rica ediyoruz: Hijyen şartlarına uygun olmadığına kanaat getiriyorsa onu almasınlar, bizleri de bilgilendirsinler.

Bizlerde gidelim o esnafımızla gerekli diyaloga geçelim ve uygun olmayan şartları düzeltmeye çalışalım.

Aynı zamanda bunun düzeltilmesi için yerel yönetimlerin de kendi yetkileri dâhilinde yapması gerekenler var.

Zabıtaya şikâyet edebilirler. Çünkü belediye başkanlıklarının müsaade etmemiş olduğu bir tarzda satış uygun değil. Bunun dışında 174 Alo Gıda hattı var.

24 saat açık şikâyet hattına düşen şikâyetlerin ertesi gün denetimi yapılıyor? diye konuştu. Haber: Erdal KESİCİ