Yağışların etkili olmaya başlamasıyla birlikte fidan dikimlerine ağırlık veren Orman İşletme Müdürlüğü, fidan dikimine uygun olmayan arazileri karpelli sedir tohumlarıyla ağaçlandırıyor. Ağaçlandırma, tohumların karların üzerine atılarak ilkbaharda çimlenmesi ve yeni fidelerin oluşmasıyla sağlanıyor.


Orman İletme Müdürü Aykut Satırlı, yaptığı açıklamada, Nevşehir?de etkili olan kar yağışıyla birlikte fidan dikimine uygun olmayan alanlarda da ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarını belirterek, yıl içinde hazırlanmış arazilere karpelli sedir tohumları atmaya başladık.

Kozalakları itina ile açarak içerisindeki milyonlarca tohumun toprakla buluşması ve karların üzerine atılarak ilkbaharda çimlenmesi ve yeni fidelerin oluşmasını sağlıyoruz.

Dikim yapılmaya uygun olmayan arazileri böyle bir metotla ağaçlandırıyoruz. Bu kapsamda 30 ton kozalağı toprakla buluşturacağız dedi.


Satırlı, Toprak Muhafaza ve Erozyonla Mücadele kapsamında ağaçlandırma çalışmalarının da yoğun şekilde devam ettiğini ve günde 15 bin fidan diktiklerini söyledi.
HABER: Alpaslan Körükcü