Süre uzatım işleminin zorunlu olduğu ve işlem yapılmayan belgelerin iptal duruma düşeceği hatırlatıldı.

Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin 14?üncü maddesi gereğince, satış belgeleri için 31 Mart 2014 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı taktirde, anılan tarihten sonra ürün (tütün mamulü ve/veya alkollü içki) satın alınabilmesi mümkün olmayacak ve mevcutta bulunan ürünlerin Nisan ayı sonuna kadar tasfiye edilmesi zorunlu olacak.

Nisan ayının sona ermesini müteakip ürün satışına devam edildiğinin tespiti halinde 4733 sayılı Kanunun 8?inci maddesinin beşinci fıkrasının ilgili bentlerince idari para cezası yaptırımı uygulanacak ve aynı maddenin dokuzuncu fıkrası kapsamında, satışa sunulan ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecek.

İlgili düzenleme gereğince, 31 Mart 2014 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar satış belgesi için süre uzatım işlemini yaptırmamasına rağmen faaliyetine devam etmek isteyen satıcıların yeniden satış belgesi başvurusu yapmaları ve belge almaları gerekecek.

Nargilelik Tütün Mamulü Sunum Uygunluk Belgelerinin 2014 yılı süre uzatım işlemleri de aynı usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecek.
Haber: Esma ÖNCÜL