Turgut Akdevelioğlu İlkokulu 4-A sınıfında oluşturulan 1057 nolu sandıkta Cumhurbaşkanlığı için oyunu ?Hayırlı olsun? dilekleri içerisinde kullanan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,

daha sonra okulda kurulan çeşitli sandıkları da dolaşarak, sandık kurullarında görev yapan üyelere görevlerinde başarılar diledi. Daha sonra gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçime yönelik düşüncelerini sormaları üzerine Ünver, bu günün miladi bir gün olduğunu vurguladı.

Ünver şunları söyledi; ?Türk milleti, tarihinde ilk kez kendi cumhur reisini seçmek için oy kullandı, bugün tarihe kayıt düşülen bir gün, bugün miladi bir gün, bu günü unutmayacağız inşallah. Cumhurbaşkanımızı seçmek için oyumuzu kullandık, rabbimiz utandırmasın.

Dünyanın bütün ezilen tüm halkların şu anda Türkiye?ye gözünü diktiği bir ortamda rabbim, Türkiye?nin elini güçlü kılsın, rabbim, bizlere yardım etsin. Memleketimize, milletimize insanlarımıza hayırlı olsun.?

Bir gazetecinin seçime katılımın düşük olacağı şeklindeki değerlendirilmesi konusundaki düşüncelerini de aktaran Ünver, bu şekildeki değerlendirmeye katılmadığını belirtti.

Ünver ?Katılmıyorum, ben seçime katılımın daha fazla yüksek olacağını inanıyorum.

İnsanlarımız kendi cumhurbaşkanlarını seçmek için sandığa yoğun bir katılım yapacaklarına inanıyorum? şeklinde konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü