Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda, ?Bölgemiz; Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklığının, Salı gününden itibaren hissedilir derecede azalacağı beklenmektedir? denildi.

Uyarıda, ?Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının pazartesi ve Salı günleri özellikle yüksek kesimler olmak üzere bölge genelinde, Çarşamba günü de Kayseri?nin güney ve doğu ilçeleri, Yozgat?ın doğu ilçeleri ve Sivas çevrelerinde yer yer etkili olacağı ve Cuma gününe kadar etkisini azaltarak aralıklı olarak devem edeceği tahmin edilmektedir? ifadelerine yer verildi.

Tahminlere göre, mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığı, Salı gününden itibaren 8 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek.

Uyarıda, beklenen kar yağışı ve aşırı soğuyacak hava sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir? denildi. Haber: Alpaslan Körükcü