TFF faaliyet programında yer alan ve bütün Türkiye?de TÜFAD Derneği tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Milli takım seçmelerine Nevşehirli çocukların ilgisi oldukça çok oldu.

Trabzonspor ve Fenerbahçe takımlarında yıllarca futbol oynayan ve büyük başarılara imza atan milli oyuncu Şenol Ustaömer Nevşehir Gazi stadında yapılan seçmelerde bulunarak yıldız adaylarını aramaya çalıştı.

Yapılan seçmelerden bir gün önce Nevşehir TÜFAD Derneği tarafından elemelerin yapıldığı çalışmalarda 1999- 2000 ve 2001 doğumlu çocuklar için ayrı kategoriler oluşturuldu.

Milli oyuncu Şenol Ustaömer yapılan antrenman müsabakalarını Gazi stadında bire bir takip ederek ve inceleyerek yıldız oyuncu bulmaya çalıştı. Bütün yaş guruplarında yüzlerce çocuğun katıldığı müsabakalarda Nevşehir TÜFAD yetkilileri ve hocaları bütün çocuklara fırsat vererek hünerlerini sergilemeleri için imkan yaratmaya çalıştılar.

Çocukların ailelerinin de katıldığı seçmeler adeta bir şenlik havasında düzenlenirken Milli oyuncu Şenol Ustaömer yapılan çalışmalardan etkilendiğini ve bu imkânlarla bu şehirden mutlaka yıldız oyuncuların yetişeceğine inandığını söyledi.

Ustaömer, yapılan seçmeler sonunda yıldız adayı olarak belirlediği oyuncuları takip etmeleri ve bölge seçmelerinde mutlaka yer almalarını isteyerek yapılacak çalışmalarla ve burada bulunan güzel imkânlarla Türk Milli takımına hizmet edecek yıldız oyuncuların mutlaka yetişeceğini söyledi.

Nevşehir TÜFAD yönetim kurulu başkanı Kenan Gerçeker ve organizasyonu planlayan herkese teşekkür eden Şenol Ustaömer çalışmaların mutlaka ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini ve yıldız adayı çocuklara sahip çıkılarak gerçek başarıya ulaşılabileceğini belirtti. Haber: Ali Çamur