Tercihte bulunmak isteyen hekimler, 02 Mayıs 2014 tarihinden itibaren 09 Mayıs 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar kendilerinden istenilen belgeleri, Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü  Evrak Kayıt Birimine kayıt yaptırdıktan sonra, Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Şubesine müracaat edecekler.

Posta, faks, e-posta v.b. yollarla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek. Yerleştirme işlemine, adayın kimlik belgesiyle birlikte bizzat kendisinin gelmesi şart. Ancak hastalık raporu, acil durum, yakının vefatı vb. mücbir mazereti bulunanlar noterden Nevşehir İli Aile Hekimliği Ek Yerleştirme İşleminde sıram geldiğinde şahsım adına yer belirleme ve sözleşme yapma yetkisini veriyorum? ibaresi olan vekaletname ile vekil kıldıkları kişi katılabilir.

Ek yerleştirmeye esas son listede olup yerleştirmeye katılan hekimler ya da vekilleri ek yerleştirme süresince idari izinli sayılacaklar. Boşalan aile hekimliği birimini seçen hekim, aile sağlığı merkezinde tahsis edilen poliklinik odasını da seçmiş olacak. Ancak sözleşmeli aile hekimi, görev yaptığı aile sağlığı merkezine bağlı başka bir aile hekimliği birimini seçerse poliklinik odasını değiştirme zorunluluğu yok.

Ek yerleştirme işlemi sonunda görev yeri değişen aile hekimleri ile ilk defa atanan aile hekimleri 16 Mayıs 2014 tarihi itibariyle yerleştiği aile hekimliği biriminde göreve başlayacak.

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin Aile Hekimliği Uygulamasında Atama ve Nakillerle İlgili Usul ve Esaslar başlıklı maddesinde ?Kadrosu veya pozisyonu pilot ilde olmak şartı ile o ilin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan aile hekimliği uzmanları, tabipler ve diğer uzman tabiplerden muvafakati verilenler başvuru yaparlar.? hükmü mevcuttur.

Bu hükme göre Bakanlığımız dışındaki kurum ve kuruluşlardan aile hekimliği ek yer belirleme işlemine katılmak isteyen hekimler muvafakatleri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

Bakanlığımız kadrolarında çalışan hekimler ise ön başvurularını yapacak, muvafakati verilenler kesin başvuru yapmış sayılarak kesinleşmiş ek yerleştirme listesine alınacaklardır.

Kesinleşmiş ek yerleştirme pozisyon ilanı ve kesinleşmiş başvuru listesi14.05,2014 tarihinde, Halk Sağlığı Müdürlüğü internet sitesinden yayınlanacaktır. Ek yerleştirme işlemi, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin Ek-1?de yer alan ?Halen sözleşmeli aile hekimi olarak görev yapan personelin boş pozisyonları tercih etmesi halinde bu personelin boşalttığı pozisyonlar ile birlikte tüm yerleştirme işlemleri tek oturumda tamamlanır? hükmüne uygun olarak yapılacak.

İlimizde ek yer belirleme işlemleri ilgili yönetmelik çerçevesinde sıralamaya göre yapılacaktır: Askerlik dönüşü veya doğum sonrası bir defalık tercih hakkı bulunan aile hekimleri,

yerleştirme sırasında aile sağlığı merkezinde (Aile hekimliği uzmanları, grup çalışmasının sağlanması, uzmanlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve kişilerin hizmet unsurlarından dengeli bir şekilde yararlanabilmeleri için her aile sağlığı merkezinden bir pozisyonu tercih ederek yerleşme hakları vardır.

Bununla birlikte dört (dahil) ? altı (dahil) birim planlanmış aile sağlığı merkezlerinde ikinci bir aile hekimliği uzmanı, altının üzerinde birim bulunan aile sağlığı merkezlerinde ise her üç birim için bir aile hekimliği uzmanı daha o pozisyonlardan birini tercih ederek yerleşebilir.