Gülşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Çevirme yaptığı açıklamada; Gülşehir?de yaşayan gençlerimiz için sosyal ve kültürel faaliyetlere önem vereceklerini, yürüyüşü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası olması münasebetiyle Cumhuriyet yürüyüşü olarak adlandırdıklarını ayrıca Gülşehir?in tanıtımına ve turizmine katkıda bulunmak içinde Açıksaray Mantarkaya bölgesini seçtiklerini ifade etti.

Çat Kasabasından başlayan yürüyüş yaklaşık
7.5 km ve 3 saat sürdü. Nevşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yahya Leblebici, Nevşehir Türk Ocakları Başkanı Mesut Erdoğan, Nevşehir İl Meclis üyesi Hilmi Ergene ve ülkücü gençlerden oluşan ekibin yürüyüşü Çat vadisinden başlayarak Gülşehir Açıksaray-Mantarkaya?da sona erdi.

Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy gençleri Açıksaray Mantarkaya?da karşılayarak tatlı ikramında bulundu. Burada odun ateşinde hazırlanan saç tavalar gençlere ikram edildi.

Gülşehir  Belediye Başkanı Vahdi Arısoy; ?Burada gençlere yönelik konuşmasında biz gençlerimizle gurur duyuyoruz.

Gençler talep etsinler biz onlara her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerinde destek veririz.

Ayrıca Cumhuriyet Bayramına ithaf ettikleri yürüyüşte gençlerimizin Cumhuriyete gösterdikleri duyarlılıktan dolayı benim için ayrıca bir önem taşımaktadır? dedi.

Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Tayfur Urgenç; yürüyüş boyunca rehberlik yaparak Açıksaray-Çat vadisi tarihi ve turizm açısından önemi hakkında yürüyüş ekibine bilgi aktardı.

 Gençler vadide yürüyüş esnasında bol bol sonbahar manzara resmi çekerek Cumhuriyet Açıksaray Çat yürüyüşünü tamamladılar. Haber: Erdal Kesici