Nevşehir?in her türlü değerine sahip çıkmanın Belediyenin görevi olduğunu ancak bazı alanlarda sorumluluğu bulunmadığını söyleyen Başkan Ünver, kale ve civarındaki tarihi değerlerin çalınmasına engel olacak bir belediye bünyesinde bir birim bulunmadığını üstelik bu görevin de belediye ait olmadığını dile getirdi.

Kale ve civarındaki 44 Tescilli binanın restorasyonu için Koruma Kurulunun kararını beklediklerini kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,

o alanda geçmişte yapılan çalışmalardan dolayı bazı belediye personelinin yargılandıklarına da dikkat çekerken, yapılacak çalışmaların yasal bir zemine oturtulması konusunda hassas davranmaları gerektiğinin de altını çizdi.

Birilerinin oturduğu yerden manzaraya bakıp laf üretmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Ünver, ?Bu şehrin her şeyine sahip çıkmak Nevşehir Belediyesinin görevi. Ama sorumluluğu mu derseniz sorumlusu değil. Bu işi yapan kamu kurumları var. Kale ve civarında 44 tane tescilli bina var.

Bunların restorasyonu için Koruma Kurulundan karar bekliyoruz. Son aşamaya geldiğini biliyorum. Bu yaz inşallah biz oranın temizliğine gireceğiz. Halk arasında Gevur hamamı olarak bilinen yere bir Selçuklu hamamı yapacağız.

Sonra orasına gevur hamamı denilmesine de üzülüyorum çünkü orası ecdadımızın bizlere bir armağanı. Oturduğunuz yerden manzaraya bakıp laf üretmek çok kolay bir hadise. Ama uygulamada takip edeceğiniz bir takım şeyler var.

Biz oraya girip çalıştık diye bazı personellerimiz yargılandılar. Yasal olarak orayı düzene sokacağız. Şimdi oradan bir şey çalmışlar. Ben oradaki bir hırsızlığa engel olamam ki.

Ben bu tip hırsızlıkları önleyebilecek bir birimim yok. O görev devletimizin başka kurum ve kuruluşlarının görevi. Kameralı sistemle takip ediliyor o alan. İnşallah sokakları ile tescilli binaları ile orayı ülkemiz ve bölgemiz turizmine kazandıracağız? dedi.