Kapadokya turizminin bu yıl oldukça iyi sinyaller verdiğini belirten Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, ulaşım aşamasında çok ciddi bir sorunu bulunmayan Kapadokya turizminin asıl patlamayı hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi ile yapacağına dikkat çekti.

Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir?de bölgenin en önemli gelir kaynağının turizm olduğuna vurgu yapan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, alt yapı sorunları büyük ölçüde çözülmüş olan bölgenin Türkiye turizminde daha etkin bir rol alabilmesinin hızlı tren projesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Havayolu ve Karayolu ulaşımı sağlanan Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir?e yerli ve yabancı turistin daha hızlı bir şekilde ulaşımının sağlanmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,

İl Özel idaresinin özellikle turizm yollarını baştan aşağı sıcak asfalt yapması konusunda da planlama içerisinde bulunduğunu ifade etti.

Bölge turizminin geliştirilmesi için tanıtıma büyük önem verdiklerine değinen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, KAPHİB önderliğinde yapılan tanıtım çalışmalarının ileriki yıllarda daha fazla meyve vereceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Kapadokya bölgesinin turizm değerlerinin en iyi şekilde tanıtılması, yurt içi ve yurt dışında daha iyi pazarlanması için girişimlerde bulunduklarını belirten Vali Ceylan, bu amaçla Çin?e yapılacak ziyaretin Çinli turistin bölgeye çekilebilmesi için önem taşıdığına dikkat çekti.

Kültür ve doğa turizminin yanında sağlık ve termal turizminin de eklenmesiyle birlikte Türkiye?nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Kapadokya bölgesinin Kış Turizmine de açılmasının gerekliliğine işaret eden Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,

Erciyes ? Kapadokya turizmi birlikteliğinin bölgenin kış turizmine de hitap etmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Kapadokya bölgesinin cazibesinin artırılması aşamasında kış turizmi ile Kapadokya Kültür turizminin birleştirilmesi gerektiğini söyleyen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, bölge de turizmin geleceğinin son derece parlak olduğunu da sözlerine ekledi.