Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen 1. Uluslararası Avanos-Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali başladı.

Avanos Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşan Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, “Avanos böyle günleri özlemiş. Bundan sonra da bize düşen daha fazlasını yapmak. Onun için buradan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Festival ve organizasyonların bölgeye ve ilçeye kattığı değeri bildiğini ifade eden İbaş, “Bunları biz artırmak istiyoruz ve her sene yaz aylarını dolu dolu geçirmek istiyoruz. Uzun zamandır yapmadığımız turizm ve el sanatları festivalimiz var. Yaklaşık 15 yıldır bu festivali düzenlemiyoruz. Özellikle üniversitemizin desteği ile onların yaptığı el sanatları sempozyumu ile festivali birleştireceğiz.” diye konuştu.

Ürgüp Kaymakamı ve Avanos Kaymakam Vekili Mehmet Maraşlı da Kapadokya’nın geçmiş dönemde de çeşitli kültürlere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Maraşlı, “Halk dansları grupları da bulundukları coğrafyaların kültürlerini taşıyan sözlü ve sözsüz dans toplulukları. Burada dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirlerimizin halk danslarını ve kültürlerini tanıyacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından festivalde Romanya, Gürcistan, Bulgaristan, Meksika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’den katılım sağlayan halk oyunu grupları ülkelerine özgü dans gösterisi sundu.

1. Uluslararası Avanos-Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali 31 Temmuz’da sona erecek.