Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği tarafından “Bu Hayat Senin Hedef Sensin” projesi kapsamında Avanos Anadolu Lisesi’nde eğitim konferansı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Bu Hayat Senin Hedef Sensin” proje koordinatörü Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Makbule Atlı, eğitim amaçlı konferansların ilçelerde verilmesine başladıklarını belirtti.

Proje koordinatörü Makbule Atlı; “Projemize Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve eşi, Milli Eğitim Müdürümüz, okul müdürlerimiz, veliler, ilçelerde kaymakamlarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İlçe Emniyet Müdürleri projemize destek vermekteler. Proje ekibimiz Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Makbule Atlı ve Abdulkadir Atlı, proje danışmanı Çiğdem Mert, proje eğitimcilerimiz Öğretim Görevlisi Halse Çona, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Ali Ağkoç, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Rahşan Kolutek ve Hazal Atlı eğitim vermekteler. Proje çalışanımız Adalet Uymaz, Fatma Tatlı ve katılımcılarımız okul velileri, sivil toplumlar, dernek yönetimi üyeleri, okul gençleri, polis memurlarımız, rehber öğretmenler, Nevşehir basını özellikle projeye destek vermekteler ve katılım sağlamaktalar.” dedi.

Avanos Anadolu Lisesi Salonunda gerçekleşen programın açılış konuşmasını Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Makbule Atlı yaptı.

Dernek çalışmaları slayt gösterisi ve “Bu Hayat Seni Hedef Sensin” projesinin tanıtımı yapıldı. Dernek Başkanı Makbule Atlı, konuşmasında projenin amaçlarını ve hedeflerini kısaca özetledi.

Programda, ev içinde dışlanmış çocuklarda ve parçalanmış ailelerde madde kullanımının fazlalaştığının görüldüğü ve ailelerin çocuklarına sahip çıkmalarının sağlanması gerektiği konularına yer verildi.

Verilen eğitimler belirli yaş gruplarındaki tüm bireyleri kapsadığı için vaka sahibi olan ya da olmayan tüm katılımcılara ulaşım sağlandığı programda erkek ve kız çocuklarını eğitim, sağlık, gençlerimizi ve kız çocuklarının ekonomik, sosyal, bireysel, kültürel, yasal, toplumsal ve politik anlamda güçlendirilmesinin önemi vurgulandı. Her türlü zararlı maddelerden uzak tutulmasına gençlere dayanışmaları ve yardımlaşmaları gereken zemini oluşturma konuları ele alındı. Gençlerin çevre arkadaş gruplarına iyi seçmeleri konularına yer verildi.

Çevre ve yasal haklar gibi konularda bilinçlendirmek sağlıklı toplumlar oluşturulması ve uyuşturucunun her türlüsü ile mücadele için geniş çapta gençlere ulaşıldı, aile arasında iletişime önem verildi.

Proje koordinatörü Makbule Atlı, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere, katılımcılara, gençlere ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Program katılımcılara ve öğrencilere yemek ikramı ile sona erdi.