Günümüzde marka kavramı sadece ürünler ve hizmetler için değil kentler için de büyük önem taşıyor. Kentlerin doğal yapısı içinde ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda uyum içerisinde gelişmesi gerektiğinin bilinciyle hareket eden Avanos Belediyesi, ilçenin insan odaklı sosyal medya ağı üzerinden tanıtımına katkı sağlayacağını bilerek inşa ettiği “AVANOS” yazısı büyük performans sergiliyor.

Özellikle son yıllarda hız kazanan “Yavaş Şehir” hareketi de kentlerin markalaşma sürecinde en etkili ve dikkat çekici uygulamalar arasında yer alıyor. Güçlü bir kent markası imajının oluşabilmesi için “Yavaş Şehir” hareketiyle insanların kentin farklı noktalarına yürüme mesafesi de göz önüne alınarak gitmelerini ve bu alanlarda zaman geçirebilmelerini amaçlıyor.

Avanos Belediyesi bu amaçta pek çok uygulama gerçekleştirdi. Avanos’un gezilebilecek yerlerini gösteren Gez Gör Çarkı, Şairler Sokağı, tarihi ve kültürel mirasımız olan eski Avanos evlerini tanıtan künye yazıları, Avanos’un sembolü haline gelen yapılara informasyon tabelaları, “AVANOS” yazısı, insanların uzun süre ilçe merkezinde zaman geçirebilmelerini sağlamaya yönelik halk panayırı, antika pazarı, Avanos etiketli kaldırım yazıları, gezi yolu haritası gibi pek çok çalışma gerçekleştirildi.

Bu çalışmalar içerisinde yer alan “AVANOS” yazısı da amacına uygun olarak büyük ilgi görüyor. Günün her saati insanlar bu alana gelerek anı ve hatıra fotoğrafları çektiriyor. Öz çekim fotoğrafları sosyal medya hesaplarından “AVANOS” etiketiyle paylaşım görüyor.