Konuyla ilgili Nevşehir Valiliğinin sosyal medya hesabından, “Avanos-Kapadokya Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasına dair protokol Vali İnci Sezer Becel başkanlığında, protokol üyelerinin katılımlarıyla valilik toplantı salonunda imzalandı. Böylece, ilimiz istihdamına büyük katkı sağlayan OSB sayısı 4’e çıkarılmış oldu.” açıklaması yapıldı.

İmza törenine Vali Becel’in yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, NTSO Başkanı Arif Parmaksız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru ve İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Parmaksız, “Odamız görev ve sorumluluk alanı içerisinde yer alan ve turizm ile adından bahsettiren Avanos’umuzun sanayisinin de geliştirilmesi ile kurulacak bölgede istihdama ve imalata önemli katkı sağlanacak. Malumlarınız olduğu üzere kısa bir süre önce ”Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB” kuruluşunda yer seçimi aşamasına geçildiğinin müjdesini İlimiz ile paylaşmıştık. Avanos ilçemizde kuruluş çalışmalarına başladığımız OSB ile ilgili olarak da hızlı bir şekilde valimiz başkanlığında uyum içerisinde çalışarak neticeye varacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Parmaksız, “Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak görev, yetki ve sorumluluk alanımız içerisinde gerek Nevşehir merkez ilçemiz, gerekse diğer ilçelerimizde ekonomik ve sosyal hayatı etkileyecek ve geliştirecek her türlü proje ve organizasyonda öncülük etmeye ve destek vermeye devam edeceğiz.  Nevşehir’imizin 4. Organize Sanayi Bölgesi Nevşehir’e ve Avanos’a hayırlı olsun.” dedi.