29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Avanos Kaymakamı Olgun Öner’in makamında tebriklerinin kabulü ile başladı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanındaki kutlama töreninde geçildi. Program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Avanos Kaymakamı Olgun Öner ve Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş vatandaşları ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.

Avanos Kaymakamı Öner, günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmasını yaptı. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve oratoryo gösterisinin ardından, okulların hazırlamış oldukları halk oyunları gösterisi sunuldu. Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödül takdimleri yapıldı.

Başarı elden öğrencilerin ödülleri; Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Avanos Cumhuriyet Savcısı Mert Gözübüyük, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Tokgöz, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Abbas Başer ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz tarafından verildi.

Avanos’ta coşkuyla kutlan Cumhuriyet Bayramı resmigeçit töreninin akabinde tören tertip komitesinin Avanos Kaymakamı Öner tarafından tebrik edilmesi ile sona erdi.