Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde  "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" imzalanmıştı.

Bu protokol ile okulların kovid-19 ve benzeri salgınlara karşı daha korunaklı bir hale getirilmesi hedeflendi. Her okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuz çerçevesinde sınıflar, bahçe, idare odaları, lavabolar, atölyeler ve öğretmen odaları yani tüm birimleri yeniden dizayn etti.

Çalışmaları yapan okullar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen saha denetçileri tarafından denetlenip kılavuzda belirtilen şartların sağlanması durumunda kuruma “Okulum Temiz” belgesi veriliyor.

Avanos ilçesinde de Alaettin İlkokulu idare ve personellerinin gayretli çalışması neticesinde “Okulum Temiz” belgesine başvurdu. Saha denetiminden başarı ile geçen Alaettin İlkokulu Avanos ilçesinde bu belgeyi alan ilk okul oldu.

Düzenlenen törenle Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’den “Okulum Temiz” belgesini alan Okul Müdürü Şenol Arslantürk; “Ülkemiz ve tüm dünyada zor bir süreçten geçiriyoruz. Bu yüzden öğrencilerimiz 16 Mart'tan bu yana okullarına ve öğretmenlerine hasret kaldılar. Bu süreçte uzaktan eğitim ile tanıştık hep beraber. Uzaktan eğitimin en büyük problemi erişim sağlayamayan öğrencilerimizdi. Bu yüzden okulların bir an önce açılması gerekiyordu. Fakat okullarımızın hijyen şartlarına uygun hale getirilmesi gerekiyordu ki öğrencilerimiz rahat bir şekilde okula gelebilsinler, velilerimiz çocuklarını içleri rahat bir şekilde okula gönderebilsinler. Bu yüzden okulların ilk açıldığı 24 Ağustos tarihinden itibaren okul idaresi, öğretmen ve yardımcı personelimizle birlikte hemen hazırlıklara başladık.

Hazırlıkları kısa sürede tamamlayarak 10 Eylül 2020 tarihinde başvurumuzu yaptık. İSG uzmanı denetmenler tarafından yapılan ilk denetim sonucunda 22 Eylül 2020 tarihinde Avanos ilçesinde tüm okullar içinde “Okulum Temiz” belgesi alan ilk okul olduk.

Bu başarıda emeği geçen başta okulumuz Müdür Yardımcısı Necmettin Yücel'e, “Okulum Temiz” ekibinde görev alan öğretmen arkadaşlarıma ve okulumuzun hijyen şartlarına uygun hale getirilmesi ve sürdürülebilirliği için canla başla çalışan yardımcı personel arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.