İlçede cadde, sokak ve kaldırımlar başta olmak üzere halkın yoğun kullanım alanlarında belediye çalışanları, gönüllü vatandaşlar ile birlikte bayram temizliği yaptı.

Yol ve kaldırımlar süpürülerek, çevreye atılan çöpler toplandı. Kent meydanı, Atatürk Caddesi, Vatan Caddesi, Orta Mahalle yolu, Yeşilbaş Cami çevresi ve bu güzergahta bulunan kaldırımlar ile tali yollar itfaiye aracı, arazöz ve su tankeri yardımıyla yıkandı.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, yaptığı açıklamada, yaklaşan Ramazan Bayramı´nda uzun tatil süresince ilçede binlerce yerli ve yabancı turistin ağırlanacağına işaret ederek, ilçede temizlik kampanyası başlattıklarını kaydetti.

İnce, "İlçemizde, halkın ortak kullanım alanlarında, belediyenin rutin temizlik faaliyetinin dışında belediyenin işçi ve memur personelleri ile gönüllü vatandaşlarımızın katılımıyla temizlik seferberliği başlattık. Bayram tatilinde ilçemize gelecek konuklarımızın nezih bir ortamla buluşmalarını istiyoruz. Bu kampanya kapsamında çevre bilincinin oluşturulması ve vatandaşların gözünde çevre ile ilgili bakış açılarının güçlendirilmesini de amaçlıyoruz." dedi.

İnce, bu tür etkinliklerle toplumdaki çevre temizliğine yönelik alışkanlıkların daha köklü kurallara bağlanacağına inandığını sözlerine ekledi.