2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesine 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; "sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar" hükmü getirilmiştir. Bu hükümler doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Avanos ilçesinde de spor salonu önündeki kavşakta farkındalık etkinliği düzenlendi.

Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, İlçe Jandarma Komutanı Jnd. Yzb. Abbas Başer, İlçe Emniyet Müdür V. Kemalettin Çetin, Belediye Birim Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Daire Müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" kapsamında “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Kaymakam Öner, Belediye Başkanı İbaş ve öğrenciler, sürücülere yaya geçidi ile ilgili broşür dağıttı.