Avanos Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, Avanos İlçe Jandarma Komutanı, Avanos İlçe Emniyet Müdürü, ilgili daire amirleri, okul müdürleri, mahalle, köy ve belde muhtarları ile öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri katıldı.

Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Avanos’ta öğrenim gören çocukların ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamak adına alınan tedbirleri dile getirdi. Çocukların huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitim öğretim görmelerini sağlamak için eğitim camiasının, muhtarların ve vatandaşların bilinçli ve duyarlı bir şekilde emniyet güçleri ile hareket etmelerini beklediklerini ve eğitim öğretim güvenliği konusunda tüm paydaşların işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Toplantıda; öğrenci taşımacılığı yapan servislerin uyması gereken kurallarda ele alındı. Okullarda ve çevresinde oluşabilecek çevresel riskler ile öğrencilerin huzurunu korumaya yönelik asayiş tedbirlerinin ve denetimlerin ise yoğunlaştırılacağı kaydedildi.