Belediye yönetiminin aldığı kararlar doğrultusunda, engellilere yönelik olarak ulaşılabilirlik standartlarındaki milenyum kaldırım sistemi yeni yapılan bütün yollarda uygulanmaya başladı.

Gerek engelli, gerekse yaşlıların erişebilirliğine uygun olarak yeni yapılan bütün yollarda kaldırım yüksekliği dünya standartlarındaki şartlara uygun olarak yapılacak.

Bu sayede engelli ve yaşlıların kaldırımları kullanabilmesi için, kaldırım sonuna kadar giderek burada kendileri için yapılan rampaları kullanmasından ziyade, bütün bir kaldırım boyunca istediği yerden inip-çıkabilmeleri ve bu sayede erişebilirlik şartlarına uygun, modern bir şehirleşmenin gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

Yatay olarak kullanılan bordür taşları gerekli olan eğimi sağlarken, evlerden yola doğru kot seviyesi düşürülerek su gideri veriliyor. Yollar greyder ile sıyrılarak mevcut yol yükseklikleri de imkân dâhilinde düşürülüyor.

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen kilit parke yol yapım çalışmaları ilçe genelindeki altyapı çalışmaları tamamlanan bütün cadde ve sokaklarda belirlenen program dâhilinde, erişebilirlik şartlarına uygun olarak sürdürülmeye devam edecek. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ