Avanos Kaymakamı Olgun Öner’in eşi  Gülcihan Öner proje koordinatörlüğünü yaptığı “Düş Yeri Avanos” projesi kapsamında “Çömleğimde Kitap Var” başlığı altında okur-yazar buluşmaları Çocuk Kitapları Yazarı Defne Ongun Müminoğlu ve Eğitimci Yazar Banu Özkan Tozluyurt etkinliğinde bir araya gelindi.

Anneler Günü haftasında, yetenekli çocukların keşfinde Çocuk Kitapları Yazarı Defne Ongun Müminoğlu çocuklar ile çocuk kitapları okuma ve yazma üzerine atölye çalışması; Eğitimci Yazar Banu Özkan Tozluyurt, kadınların toplumda etkinliklerini arttırmaya, yeteneklerini keşfederek sosyal hayatta daha etkin bir rol almaya yönelik olarak “Çocukların Gelişiminde Annenin Rolü ve Önemi” konusunda söyleşi yaptı.

“Düş Yeri Avanos” proje koordinatörü Gülcihan Öner; “Yetenek keşfi gayesi ile çıkılan proje yolculuğumuzun bu ayağında özellikle kırsal kesimde, köyde, beldelerde yaşayan kadınların yeteneklerini keşfedip sosyal hayatta daha etkin olmasını arzuluyoruz. Çocukluğumuzun kıymetli yazarlarından İpek Ongun’un kızı Defne Ongun Müminoğlu çocuklarla buluşurken, Eğitimci Yazar Banu Özkan Tozluyurt da annelerle eş zamanlı olarak dünyanın ilk ve tek Yeraltı Seramik Müzesi Güray Müzede hayatlarında ilk kez bir araya geldiler. Daha mutlu nesiller için daha mutlu ebeveynlere ihtiyacımız var. Bunun için de çocuklarımızın her zaman yanında olan, onları yetiştiren annelerin gücü, psikolojik sağlamlık ve kararlılığı çok önemlidir.  Bir sonraki gün, Düş Yeri Avanos KOP Hayal Kütüphanemizde ilçe okullarımızdan yazarlığa yeteneği ve ilgisi olan öğrencilerle bir Yazarlık Atölyesi daha yaptık. Misafirlerimiz, bölgenin güzelliklerine ve proje çalışmalarımıza da hayranlıklarını ve beğenilerini ifade ettiler. Projemizin 7 başlığında yapacağımız etkinlikler ardı ardına devam edecek. Bu türden başarılı faaliyetlerin Avanos’umuza ve bölgemize çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Bizler toplumsal duyarlılığımızı artırarak güzel nesillere katkıda bulunmak üzere çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Ben, bu güzelliklerin oluşmasında katkıları olan başta Sayın Avanos Kaymakamımıza şükranlarımızı sunuyorum. Kıymetli Yazarlarımıza çok çok teşekkür ediyorum.  Bu ve diğer etkinliklerde gece gündüz emek veren gönüllü ekip arkadaşlarıma, etkinliklerimize katılım sağlayan veli, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” dedi.