İbaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: "19 Mayıs 1919, Türk milletinin bağımsızlığa doğru attığı ilk adımıdır.

Bizler için 19 Mayıs 1919 sıradan bir tarih değil, bağımsızlık ve kurtuluşun ayak seslerinin simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık ateşini Anadolu'da yakmak için büyük bir umut ve kararlılıkla adım attığı o gün, Cumhuriyetimizin de temellerinin atıldığı gündür.

Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk'ün özgürlüğe uzanan bu tarihi adımı, bağımsızlığına düşkün olan halkımızın esaret zincirlerini kırıp, asla boyunduruk altında yaşamayacağını tüm dünyaya ilan ettiği bir dönüm noktasıdır. İşgal altındaki bir milletin her anlamda umutlarının yeşerdiği ve daha sonra da bağımsızlığa uzanan zorlu bir yolun başlangıcı olan 19 Mayıs, ülkemizin geleceği olan gençlere armağan edildi.

Bütün ümidini gençlere bağlayan Atatürk'ün yolumuzu aydınlatan fikirlerini ve ilkelerini 101 yıl önceki kararlılıkla gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."