Avanos Kaymakamlığının girişimleri sonucu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından Avanos’un en önemli kültür varlıklarından biri olan Dr. Hacı Nuri Bey Konağı “Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi” ne dönüşüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının izni ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü tarafından başlatılan çalışmalar hakkında Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem Öger ve Arş. Gör. Yücel Özdemir’den bilgi alan Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç çalışmaların kısa bir zamanda tamamlanacağını ifade ederek kurulacak olan müzenin başta Avanos ve Kapadokya coğrafyası olmak üzere Anadolu kültürünü çok güzel bir şekilde yansıtacağını, müzeyi ziyaret edecek yerli ve yabancı misafirlerin bizzat görerek, dinleyerek ve yaşayarak kültürümüzü tanıyacağını belirtti.

Ayrıca uzun zamandır atıl durumda bulunan ve haliyle yıpranmaya yüz tutan konağın korunarak turizme kazandırılacağını ifade eden Kaymakam Erdinç; müze bünyesinde el sanatları, uygulamalı çömlek atölyesi, ebru sanatı, bölge mutfağı, düğün gelenekleri, abdallık, aşıklık, oyun, masal, sözlü gelenek ve anlatılar, gösterim sanatları, toplumsal uygulamalar ve ritüeller, doğa ve evrenle ilgili bilgi ve uygulamalar vb. geleneklerimizin ve kültürümüzün anlatılacağını belirterek müzenin Avanos ve Kapadokya turizmine kazandırılmasından dolayı Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a, NEVÜ Rektörü Prof.Dr. Mazhar Bağlı’ya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal’a, Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Adem Öger ve Arş. Gör. Yücel Özdemir’e teşekkür etti.