İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında, Avanos ilçe merkezi ve köylerinde kış mevsimi süresince olumsuz hava şartlarıyla mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili konuları görüşmek üzere, Kaymakam Olgun Öner’in başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla 2021-2022 dönemi kış mevsiminde alınacak trafik tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakam Olgun Öner, kurum ve kuruluşların, kış mevsiminden kaynaklı olarak vatandaşların trafikte karşılaşılabilecekleri olumsuz durumlara karşı hazırlıklarını eksiksiz olarak yapmaları, personel, araç ve ekipmanlarını bir kez daha gözden geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Öner, meteorolojik ihbar alındığı andan itibaren birimlerin harekete geçerek vatandaşların trafikte yaşayabilecekleri sıkıntıları bertaraf etmek için kamu kurum ve kuruluşlarının koordinasyon halinde çalışacaklarını belirtti.

Kış mevsiminde trafiğin güvenli ve sağlıklı bir şekilde işlemesi, sürücülerin, yolcuların ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasının en temel hedef olduğunu ifade eden Kaymakam Öner, ilgili tüm kurumların alacakları tedbirler ile birlikte kış mevsimine hazır olduklarını söyledi.