Kızılay Nevşehir Şubesinden yapılan açıklamaya göre, yoğunluğun yaşandığı noktalardan biriside Avanos ilçesi oldu. Vatandaşların pandemi kuralları çerçevesinde rahat bir hafta sonu geçirmeleri için denetimler gerçekleştiren Avanos Kaymakamlığı’na Türk Kızılay Nevşehir gönüllüleri de destek oldu.

Kızılay Nevşehir gönüllüleri vatandaşları sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda bilinçlendirirken, sahada kuralların uyulması noktasında denetim sağladı. Sahadaki çalışmalarıyla Avanos halkı tarafından minnetle karşılanan Genç Kızılay gönüllüleri büyük takdir topladı.

Yapılan çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek; “Halkımızın koronavirüs tedbirlerine dirayet gösterip uyması sonucu hafta sonu kısıtlamaları kalktı. Pandemi süresince Kızılay ekiplerimiz çalışmalarını aksatmadan her alanda devam ettirdiler. Bu bağlamda ilçelerimizdeki faaliyetlerimize de ara vermedik. Devlet kurumlarımızla ortak çalışmalar icra ederek milletimize hizmet etmenin hazzını her noktada yaşıyoruz. Genç Kızılay gönüllülerimize öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.