Türkiye´nin önemli turizm merkezlerinden Avanos ilçesindeki Kızılırmak üzerinde bulunan tahta asma köprüyü sallayan iki kişiye, köprüden geçenlerin güvenliğini tehlikeye attıkları gerekçesiyle para cezası uygulandı.

Vatandaşların şikayeti üzerine geceleri köprüde nöbet tutan zabıta memurları, asma köprüyü salladığı öne sürülen M.A.A. (20) ile H.K.´ya (25), Kabahatler Kanunu´na göre, 100´er lira idari para cezası kesti. Avanos Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zabıta ekiplerinin tahta asma köprünün değişik noktalarına 14 uyarı levhası astığını, bu levhalarda köprünün sallanmasının tehlikeli ve yasak olduğunun belirtilmesine rağmen bazı kişilerce uyarıların dikkate alınmadığını söyledi.

 

"Köprüyü Sallamak Ve Bekleme Yapmak Yasaktır"

İnsanların köprüyü eğlence amaçlı sallaması nedeniyle asma köprünün bazı yerlerinde kırılmalar meydana geldiğini belirten Ergün, "Bu tarz davranışlar, vatandaşların ırmağa düşmesine yol açabileceği için asma köprünün sallanmasını yasakladık" dedi.

Ergün, ilçede 1973 yılından beri ulaşım amacıyla kullanılan 180 metre uzunluk ve 2,30 metre genişliğindeki asma köprünün yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Belediyemiz zabıta müdürlüğü ekiplerince çarşı merkezi ile Bahçelievler Mahallesi´ni birbirine bağlayan tahta köprünün giriş ve çıkış noktalarına çok sayıda uyarı levhası yerleştirildi.

Uyarı levhalarında, ´Asma köprüyü sallamak tehlikeli ve yasaktır. Uymayanlar hakkında 208 liraya kadar idari para cezası uygulanır´, ´Bisiklet ve mobilet ile geçmek yasaktır´,

"Köprüyü sallamak ve bekleme yapmak yasaktır´ yazılı çok sayıda uyarı levhası, köprünün giriş ve çıkışları ile orta ayak kısmındaki alanlara takıldı." Ziyaretçilere duyarlı olmaları çağrısında bulunan Öztürk, "O anda köprü üzerinde çocuklar, yaşlılar veya engelliler olabiliyor. Eğlence amaçlı köprüyü sallarken üzerinde yürümek imkansız oluyor, başkalarını tehlikeye atıyorlar. Vatandaşlarımızı kurallara uymaları hususunda uyarıyoruz" diye konuştu.

/images/haberler/resimler/2015-8/11/1548422584905.jpg