Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinin (SGDD) organizasyonu ile farklı şehirlerde yaşayan mülteci ve sığınmacı kadınlar tarafından hazırlanan "Mülteci Kadın Bohçası" sergilendi.

Etkinlikte, kadınların yaşadığı sorunlara dikkatin çekilmesi amacıyla önceden hazırlanan, üzerinde çeşitli resim ve mesajların bulunduğu 50 metre uzunluğundaki "Mülteci Kadın Bohçası" sergilendi.

Avanos Meydanı'nda gerçekleştirilen sergi ile ilgili açıklama yapan Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, sığınmacı kadınların dünyaya iletmek istedikleri mesajların yer aldığı "Mülteci Kadın Bohçası"nı sergilemek istediklerini söyledi.

İnce, sergiye yaklaşık 900 mülteci kadının destek verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Suriye, Irak, İran ve Afganistan’dan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteci kadınların acılarını, umutlarını, duygu ve düşüncelerini el becerileri ile bir araya getirdikleri 50 metre uzunluğundaki, mülteci bohçasını sergiliyoruz. 50 metre uzunluğunda ve iki metre yüksekliğinde beyaz kumaş üzerine renkli ipler, boyalar ve boncuklarla işlenerek bir araya getirilen bohçalarda 'umut' var. Daha yaşanabilir bir dünya için çeşitli dillerde yazılmış 'çocuklar ve annelere esaret istemiyoruz', 'eşitlik yoksa sevgi de yok', 'mutlu kadın mutlu dünya' gibi umudu çoğaltmaya yönelik mesajlar var."