Yozgat, Sivas ve Nevşehir´de soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 13 dereceye kadar düştüğü Yozgat´ta, Kirazlı ve Cevdet Dündar göletlerinin yüzeyi buz tuttu.

Bazı vatandaşlar, buz tutan göletlerin üzerinde yürüdü ve şehrin ismini yazdı.

Kar yağışının ardından kentte, kartpostallık manzaralar da ortaya çıktı.

Nikah kıydıktan sonra soğuk havaya rağmen Çamlık Milli Parkı´na gelen Mehmet-Kübra Karadavut çifti, arkadaşlarıyla hatıra fotoğraf çektirdi.

Mehmet Karadavut, bugünün en mutlu günü olduğunu belirterek, "Milli parkımıza geldik, fotoğraf çekiniyoruz. Arkadaşlarımız da bizi yalnız bırakmadı, bu güzel bir manzarayı değerlendiriyoruz." dedi.

Sivas

Sivas´ta da soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Zaman zaman kar yağışının etkili olduğu kent merkezinde, hava sıcaklığı sıfırın altında 15 derece ölçüldü.

Soğuk hava nedeniyle Kızılırmak´ın Eğri Köprü ve Karşıyaka mevkisindeki bazı kısımları, yaklaşık 10 santimetre buzla kaplandı. 

Kent merkezindeki bazı evlerde şebeke suları dondu, vatandaşlar kendi imkanlarıyla farklı yöntemlerle donu çözmeye çalıştı. 

Çok sayıda araç, soğuk hava nedeniyle çalışmadı. Bazı sürücüler, araçların altına ateş yakarak motoru ısıtmaya çalıştı. 

Nevşehir

Meteoroloji İl Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Nevşehir´de son 5 yılın en soğuk aralık ayını yaşanıyor.

Hava sıcaklığı gece ve gündüz sıfırın altında seyreden Avanos ilçesinde Kızılırmak kenarında bulunan, ahşaptan yapılan su değirmeni dondu.

Yaklaşık 7 metre boyundaki nostaljik su değirmeni, dün gece sıfırın altında 19 derece soğukta donarak, çalışmaz hale geldi. Su değirmeninin üzerinde bir metre boyunda buz sarkıtları oluştu.