31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’nin Avanos Belediye Başkan adayı Mustafa Kenan Sarıtaş, projeleriyle dikkat çekiyor.

Halkın içinden gelen ve halkın bütün sorunlarını yakından bilen Sarıtaş, projelerini kamuoyuna açıkladı.

Yaşlılar için önemli çalışmalar yapacaklarını kaydeden Sarıtaş, “Hayatımızın vazgeçilmezi baş tacımız,  ilçemizin bereketi yaşlılarımız için evde bakım hizmeti ve aş ikramı ile onların yaşlılık dönemine katkıda bulunarak yaşamlarını kolaylaştıracağız, dualarını alacağız” dedi.

Sartış’tan öğrencilere destek

Öğrencilere eğitim süreleri boyunca destek olacağını belirten Sarıtaş, “Eğitim ve öğretimde ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin ilk, orta, lise üniversite fark etmeksizin bütün öğrencilerimize destek olarak eğitim ve öğretimde daha ileri seviyelere  gelmeleri  için fon oluşturarak destek olacağız.” Diye konuştu.

Sarıtaş, “Sporda Avanos gençliği için geçici değil kalıcı bir spor kompleksi oluşturarak gençlerimizi spora kanalize edeceğiz. Avanos’umuzu gururla temsil eden bu gençlerimizi Avanos Belediyesi bünyesinde istihdam ederek Avanos’umuzu atletizmde, futbolda, basketbolda, voleybolda ve diğer spor dallarında destekleyerek onlara her türlü imkanı sağlayacağız.” dedi.

“Gençleri, yaşlıları, ihtiyaç sahiplerini kucaklayan belediye olacak”

Sarıtaş, şöyle devam etti: “İlçemizde engelli çocuklarımız için belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda rehabilitasyon birimi oluşturarak engelli çocuklarımızın rehabilitasyonunu Avanos da gerçekleştireceğiz.

Avanos Belediyesi bünyesinde faaliyette bulunan sosyal yardımlaşma birimi ile dar gelirli ailelere kira yardımı,  ücretsiz su, belli bir limite kadar elektrik faturasını ödeyerek yaşamlarını kolaylaştıracağız.

Sanayi esnafımızın daha rahat bir ortamda hizmet vermelerini sağlayabilmek için ‘Küçük Sanayi İmar Projesi’ni hayata geçirerek esnaflarımıza ticari anlamda büyük bir rahatlama getireceğiz.

Avanos belediyemizin en büyük giderlerinden olan elektrik giderlerini güneş enerji sistemleri kurarak belediyemizi büyük bir gider yükünden kurtaracağız.

Avanos belediye fidanlığı ve peyzaj bitkileri merkezini oluşturarak hem belediyemizin hem de halkımızın fidan ve peyzaj bitkisi ihtiyacını karşılayacağız.

Tarihi taş köprümüzün onaylanmış restorasyon projesini hayata geçirerek yayalarımızın ve araçlarımızın rahat bir şekilde geçişini sağlayacağız.

Ev sahibi olmayan hemşehrilerimiz için TOKİ işbirliğiyle her kesimin bütçesine uygun evler inşa ederek evsiz hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız.

Avanos’umuzu sanat ve sanatçı dostu şehir imajına katkı sağlamak adına Avanos sanat günleri ve festivaller düzenleyerek yöre insanı ve Avanos’umuz tanıtılarak ilçe turizmine katkı sağlayacağız.

İlçemizde yıllardan beri düzenli bir yeri bulunmayan hayvan pazarını, halkımızın kolayca ulaşabileceği bir alana kurarak hizmete sunacağız.

Haftada bir gün halk günü yaparak ilçe sakinlerimizin katılabileceği toplantılarla bütün mahallelerin sorunlarını dinleyerek çözüm yollarına gideceğiz.

Dar gelirli ailelere kültür gezileri düzenleyerek onların da kültür ve tarih dokusuna sahip güzel ülkemizin coğrafyasını gezme imkanı sağlayacağız.”