Şehit Tekin’in (23) askeri uçakla Kapadokya Havalimanına getirilen Türk bayrağına sarılı naaşı, silah arkadaşlarınca cenaze nakil aracına taşındı.

Buradaki törenin ardından Avanos’taki evine getirilen Şehit Tekin’in ailesinden helallik alındı. Daha sonra şehit Tekin için Avanos Merkez Camisi’nde ikindi namazının ardından tören düzenlendi.

Şehit Tekin’in cenaze namazını İl Müftüsü Yakup Öztürk kıldırdı. Şehit Tekin’in dedesi Şevket Tekin, torununun fotoğrafını elinden bırakmadı.

Şehit Tekin’in annesi Gülay, eşi Tuğba ve babası Şener Tekin gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Tekin’in geçen yıl evlendiği ve eşi Tuğba Tekin’in 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Cenaze namazının ardından şehidin naaşı tekbirler eşliğinde toprağa verildi. Bazı vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Şehit Tekin’in cenazesi Avanos Asri Mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi, yakınları, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.