Nevşehir´in Avanos ilçesinde sigara izmaritlerinin sokağa atılmaması için uygulama başlatıldı. İlçenin çeşitli bölgelerine ´´Dünyanın en iyi futbolcusu kim? Ronaldo mu? Messi mi? Suarez mi?", "Dünyaca ünlü en sevdiğiniz oyuncu kim?", "Bu sene hangi takım şampiyon olur?" gibi soruların sorulduğu ve cevap bölümlerinde sigara izmarit atma alanları bulunan kutu panolar yerleştiriliyor.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların futbola olan ilgisini çevre kirliliğini önlemede değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İnce, projenin daha önce yapılanlardan farklı olmasının vatandaşların da ilgisini çektiğini belirterek şöyle konuştu: "Avanos´ta vatandaşların ortak kullanım alanlarına konulan izmarit kutu panoları sayesinde hem çevrenin temiz tutulması sağlanacak hem de sağlık açısından risk oluşturan bir sorun ortadan giderilmeye çalışılacak. Bunu yaparken insanların dikkatini ve merak duygusunu ilgi duydukları alanlara hitap edebilecek sorularla eğlenceli hale getirmeyi amaçladık.

Sigara izmariti atmak yasak veya izmarit atılmaz gibi uyarı levhalarından daha ilgi çekecek bir çalışma olacağını düşünüyorum."

Avanos´un muhtelif alanlarına farklı sorular içeren izmarit atma panolarından 10 adet daha yerleştireceklerini aktaran İnce, pano tasarımını ve imalatını da belediyenin yaptığını ifade etti.

 

/images/haberler/resimler/2016-2/5/1201500751598.jpg

 

 

/images/haberler/resimler/2016-2/5/1202037626779.jpg