İki dönem Avanos belediye başkanlığı görevinde bulunan Dr. Mustafa Körükçü?nün en önemli projelerinden biri olarak gündeme gelen ilçeye üçüncü bir köprü kazandırılarak ilçe trafiğinin rahatlatılması projesi CHP?li Başkan İsmet İnce idaresindeki belediye tarafından rafa kaldırıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, çok büyük maliyet gerektiren ve önemli ölçüde istimlâk çalışmalarını gerektiren projenin yapılmayacağını açıkladı.

Başkan İnce, ?Bizden önceki belediye başkanımızın gündeme getirdiği yeni bir köprü projesi hem oldukça maliyetli olması, hem de yüksek oranlarda bir istimlâk çalışması gerektirdiği için gündemimizde değil.

Üstelik Avanos bir turizm yöresi. Yeni yapılması planlanan köprünün yapılması planlanan alanın hemen yanında bir taş köprü var zaten. Yeni bir taş köprü aynı zamanda bir görüntü kirliliği de oluşturacak.

Bu nedenlerle yeni bir köprü çalışmasına sıcak bakmıyoruz. Ancak mevcut köprünün üzerinin açılması yoluyla yeniden düzenlenmesi konusunda bir planlama çalışması içerisindeyiz.

Kısmet olursa önümüzdeki günlerde konuyu gündemimize alacağız? dedi.