31 Mart geldi geliyor derken bitti gitti.

   Şimdi seçilen seçildi, kalan kaldı. Kalanlar bıraktığı yerden devam edecekken, yeni gelenler eskilerin yapamadıklarını, eksik bıraktıklarını, yeni vaatlerini uygulamaya geçirecekler.

  Başka yerleri sonra ele alırız ama acilen Nevşehir merkez için başkan Arı’dan taleplerimiz olacak.

  1. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun başkan,  şunu hemen belirteyim ki işiniz oldukça zor çünkü çıtayı inanılmaz yüksek tuttunuz. Bunu olumsuz manada söylemiyorum. Olması gereken buydu çünkü bu ile ne yapsanız yakışır. Benim endişem süreniz içerisinde tamamlayamama endişesidir.
  2. Üniversitede yapmış olduğunuz proje tanıtımında ortaya koyduğunuz vizyondan şunu anladım ki Nevşehir, beş yıl sonunda herkesin hala “büyük bir köy olmaktan kurtulamadı”  söylemini boşa çıkaracak nitelikte. Bu nedenle yarından tezi yok kolları sıvamanız gerekecek.
  3. Mega projeler olarak adlandırılan stadyum, şehir meydanı, kapalı otopark meseleleri sadece şehrin imajını güçlendirmekle kalmayacak, şehrin dinamizmini de büyük ölçüde yükseltecektir.
  4. Proje olarak adlandırmak belki  doğru olmayabilir çünkü bu mesele proje olmaktan öte toplumsal bir ihtiyaç, bir gereklilik, bir mecburiyet halini almıştır ki o da “kent konseyi” olgusudur.

   “kent konseyi” belediyenin görmediği, halkın sesinin daha gür yankılandığı, siyasetin değil memleket meselelerinin ele alınacağı önemli bir güç olacaktır. Eğer doğru seçimler yapılırsa, muhteşem işlerin başarılacağı bir oluşum olacaktır.

   Kent konseyinin temel hedefi, belediye hizmetlerinden ayrı, kurumlar ve kuruluşların çalışmalarından bağımsız, özerk bir yapılanma olarak şehrin çok doğru olarak çekilmiş röntgeni ile birlikte sosyal meseleler üzerinde kafa yormak olmalıdır.

    Belediye zaten belirli kanun maddeleri çerçevesinde genel hizmetlerini verirken, ek olarak sosyokültürel ve  sosyoekonomik meselelerde neler yapılması gerektiği üzerinde uygulanabilir görüşler hazırlamaktır.

    Ben inanıyorum ki, Nevşehir meselelerine hakim, çalışmadan kaçınmayacak, şehre değer katabilecek evsafta  çok değil on-on beş kişilik bir ekip –kesinlikle ücretsiz yani meccanen- sizin sağ kolunuz olacaktır.

  1. Kültürel etkinliklere önem vererek, merkezimize dışardan gelecek olan insan sirkülasyonunu hızlandırmalıyız.
  2. En önemsediğim başka bir konu da yılda en az 4 defa il dışında yaşayan değerli işadamı, sanayici, bilim insanı, yazar, eğitimci, doktor, akademisyen, bürokrat ve daha pek çok dallarda hizmet veren insanları davet ederek onlardan yararlanmak gerekmektedir.  Biz belki bu ana kadar özellikle İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizi maddi konulara ihtiyaç duyduğumuzda hatırladık ki yaptığımız en büyük hatalardan biriydi bu.  Yurt içinde ve yurt dışına bizim tespitlerimize göre yüzlerce saygın Nevşehirli değerlerimiz var bunlardan azami  ölçüde yararlanmak, onları onore edecek çalışmalarda bulunmak oldukça önemlidir.    
  3. Daha yazacağım çok şey olmakla birlikte diğerlerini zaman içerisinde sizinle paylaşmayı umuyorum.

                     Sayın başkan;

                     Tüm bunların zaten sizin ajandanızda olduğunu da biliyorum, benimkisi sadece hatırlatmaktan ibaret.

                     Yeni görevinizde başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.