Büyükler bir araya gelince “nerede o eski bayramlar” muhabbeti açılır. Aslında eski bayramlar aynen devam etmektedir. Sıkıntılanacak hiçbir şey yoktur.

Halen çocuklar bayram sabahı yeni elbiseleri ile diğer çocuklara caka satacaktırlar.

Halen mahallede teker teker zile basıp hiç tanımadığımız çocuklar şeker toplayacaktırlar.

Halen Dedeler bir kenarda torunlarına verecekleri paranın hesabını gizliden gizliye  zihinlerinde yapmaktadırlar.

Halen Babalar haydin evladım! Bir kalkın  bayram sabahıda mı camiye gidilmez diye evlatlarını bayram namazına götürme telaşındadırlar.

Halen Anneler kızlarına şimdi bir gelen olacak kalk kızım yatılırdı  bugün bayram daha kahvaltı hazırlanacak diye kızmaktalar.

Halen  aile bütçesini düşünüp çocuğuna elbise aldığı halde kendisine yeni elbise alamayan ebeveynler dolaptaki en yeni gömleğini giyme derdindedirler.

Halen gidip gelmeler ve bayram öncesi tıraşlar olunmaktadır.

Halen hanım mutfağa bak bir şey hazırlamasınlar lütfen! hiçbir şey hazırlamayın emin olun boğazımıza kadar doluyuz varsa bir çay alalım yeter diyenler vardır.

Halen kıymetli bir şeker veya para  veren evi diğer çocuklara göstermek için onlarla beraber bir daha gelen çocuklar vardır.

Halen bayram parası Acer olsun diye bankadan para isteyen insanlar vardır.

Halen küçük çocuklara verilen parayı saga sola atmasın diye kendi cüzdanına koyan anneler çocuktan çok sevinmektedirler.

Halen gitmek istemediğimiz akrabalarımıza en son biz gitmiştik onlardan büyürüz onların gelmesi lazım gibi laflarla gitmeme bahanelerini ev halkına duyuran aile büyükleri vardır.

SADECE BİZLER BÜYÜDÜK

NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR DEĞİLDE NEREDE ÇOCUKLUĞUMUZ DEMEK LAZIM..

Yani Efendiler! değişen hiçbir şey yoktur bayramlar yine bayram tadında geçmektedir, sadece bizler büyüdük

Çok şükür toplumun geneli  olarak 30 gün oruç tutarak Allah’ın emrine uyduğumuzu ifade ettik . Allah bizlere bir Ramazan Ayını görmeyi daha nasip etti. gücümüz nisbetince  ufak veya büyük  iyilik yapmaya çalıştık çok ibadet edemesekte Ramazan ayının havasını teneffüs ettik bazen üç beş dostlada İftar muhabbeti ettik.. (Çayıda ne çok özledik..) Ramazanda yaptıgımız hataların keffareti olarak fitremizi de ödedik. hatta bazı insanlar sülaleden filanın durumu iyi değil hepimiz fitreleri ona versek diye diğer akrabalarını da  organize ettiler.

Uzun zamandır belkide ilk kez Kurana dokunduk, nasihata kulak kestik, kızınca ben oruçluyum dedik ve birkaç dost ve akrabanın yüzünü gördük velhasıl bir bayrama daha ulaştık..

Bu topraklarda savaştan uzak ,emniyet içerisinde çoluk ve çocuğumuz ile bir bayram gününe daha eriştik.

O HALDE

Küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öper bütün İslam aleminin bayramını tebrik ederim. Allah daha nice nice bayramlara bizi ulaştırsın

Mazlum İslam coğrafyasındaki (Flistin, Arakan, Irak, Suriye vs.) kardeşlerimin de gıyaben bayramları kutlu olsun, çektiğimiz çileler günahlarımıza kefaret olsun da  Allah bu ümmete cennette bayram etmeyi nasip eylesin-Amin-

Hayırlı Bayramlar Efendim…