Altı ay gibi bir sürede 2 Bin adet pet şişe kullanılarak yapılan Timsah, Dinozor, Uçak ve arabadan oluşan maketleri Form Kapadokya Fuaye alanında Nevşehirlilerle buluşturdular.

Form Kapadokya da sergilenen figürlerin açılışını Nevşehir Belediye başkan Vekili Yusuf Kaya, Nevşehir Milli eğitim Müdürü Osman Şimşek ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Nevşehir Milli eğitim müdürü Şimşek pet şişeden yapılan figürleri görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Şimşek yapılan figürlerin çeşitli parklarda sergilenerek vatandaşların ve öğrencilerin çevre bilincinin artırılması konusunda yapılan bu çalışmaların büyük ölçüde örnek teşkil edeceğini söylerken Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kayadan bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Gazi Orta Okulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Canan Yolveren yaptığı açıklamada, bu fikrin, geçtiğimiz sezon okulların kapalı olduğu dönemde, yeni sezon için ne yapabilirim diye düşünürken geldiğini, araştırma yaparken böyle bir çalışmaya karar verdiğini söyledi. 

Plastik şişelerle ilgili araştırma yaparken geri dönüşüm projeleri gördüğünü ve böyle bir çalışma yapmaya karar verdiğini belirten Yolveren, ?Evde kendi kullandığım şişeleri sürekli biriktirmeye başladım.

 
Sonra öğrencilerime dönemin başında bilgi verdim böyle böyle yapacağız, sizde şişelerinizi atmayın evde biriktirin. Çevrenizde gördüklerinizi toplamaya başlayın dediğini ifade ederek, toplanan şişeleri okulda depolamaya başladıklarını söyledi. Yolveren, neler yapacağımıza karar verdik.

 
Dinozorlar, araba ve uçak yapmaya karar verdik. İlk olarak arabadan, tekerlerinden başladık Sonra dinozor ve uçak yaptık dedi.

Form Kapadokya fuaye alanında sergilenen Dinozor, araba, Timsah ve uçak vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenirken yapılan figürlerin yanında fotoğraf çektirdi.