Görüşmede Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk ile Vietnam önderi Ho-Chiminh arasındaki benzerliklere vurgu yapılarak her iki liderin ülkelerinin bağımsızlık savaşı ve sonrası verilen mücadeleler paylaşıldı.

Büyükelçi Vietnam ile Türkiye arasında resmi ilişkinin 1978 yılında başladığını, 2013 yılında 35. Yılı anısına yaptırılan takvimin kapağına 2 liderin yan yana resimlerinin konulduğunu belirterek

ayrıca iç sayfalarda her iki ülkenin benzer bölgelerinin fotoğraflarını paylaştıklarını özellikle Kapadokya sayfasını Bekir Ödemiş`e göstererek,

Türkiye`de 9 ay sürem kaldı kısa zamanda benzer özellikte kenti kardeş şehir yapma teklifinde bulundu. Naif Alibeyoğlu ise bu konuda hızlı bir çalışma ile uygun bir şehir bulabileceklerini belirtti.

Ödemiş ise şarap üretiminin olduğu Vietnam`ın Sa-Pa kenti ile Kapadokya`dan bir belediyenin kardeş olabileceğini paylaştı.

Şubat ayı içerisinde oluşturulacak bir heyetin Vietnam ziyaretine karar verildi.

Toplantı sonunda Elçi konuklara el işlemesi tablolar, heyet ise Ürgüp şarapları ile Avanos`u simgeleyen el işlemesi tabağı günün anısına büyükelçiye takdim etti.

Toplantı Büyükelçinin heyet onuruna verdiği öğle yemeği ile sonlandı.