Taşğın açıklamasında ?Milletimizin bağrından çıkmış, bu milletin milli ve manevi değerlerini koruyan büyük ülkü devleri, İstiklal Savaşı?nda sayısız düşmana karşı arka arkaya kazandığı kesin zaferler neticesinde, vatan topraklarının bütünlüğünü ve yeni Türkiye devletinin istiklalini tüm dünyaya tanıtması, tarihe ?Türk Mucizesi? olarak geçmiştir.

Yüce Türk milletinin şanlı tarihi bizlere gurur veren, her zaman övüneceğimiz eşsiz destanlar ve zaferlerle doludur.

Türk Milleti, tarih boyunca verdiği adeta bir var olma mücadelesinden hep başarı ile çıkmıştır.

Milletin bağrından çıkan vatan evlatları ülkesine ve dünya barışına yönelik saldırılar karşısında gerektiğinde canını ortaya koyarak vatanını, dünya barışını savunduğunu, bu uğurda şehit ve gaziler vermekten çekinmemiştir.

Vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselmiş askerlerimizi, polisimiz, öğretmenlerimiz ve bu uğurda can veren vatandaşlarımız milletimizin haklı gurur kaynağıdır.

Vatanımızın, bayrağımızın, dinimizin ve milletimizin bütünlüğü, şerefi, onuru ve kutsiyeti için canını vermiş tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor,

hayatta bulunan tüm gazilerimize sağlık, huzur ve verdikleri mücadelenin pişmanlığını yaşamamalarını temenni ediyor, en kalbi selam ve saygılarımı sunuyorum? diye konuştu. Haber: Erdal Kesici