Emniyette ``paralel yapı`` iddialarına ilişkin 21 polisin gözaltına alınması amacıyla İstanbul merkezli 9 ilde operasyon başlatıldı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 Temmuz`da gerçekleştirilen emniyette ``paralel yapı`` iddialarına ilişkin yürütülen ``casusluk`` soruşturması kapsamında, 21 polis hakkında daha gözaltı kararı alındı.


Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul, Zonguldak, Nevşehir, Kırşehir, Afyonkarahisar`ın da arasında bulunduğu 9 ilde operasyonlara başladı.


Hakkında gözaltı kararı bulunan polisler arasında rütbelilerin de bulunduğu öğrenildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 Temmuz`da başlatılan soruşturma kapsamında bazı emniyet görevlileri şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin, ``sözde Selam Tevhid`` örgütü kurulduğu iddiasıyla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve bakanlarının, diğer ülke yetkilileri ile görüşmelerini kaydettikleri, MİT Müsteşarı`nı kod adıyla örgüt üyesi olarak dinledikleri, yasa dışı dinleme ve casusluk yaptıkları iddia edilmişti.
Kaynak: AA